Meitä oli maalla pääsiäisen pyhiä viettämässä kymmenen ihmistä, joista yksi oli vanhus ja yksi pikkuvauveli. Loput kahdeksan päätimme emännän vaivoja säästääksemme jakaa ruoanlaittovuorot niin, että kunakin päivänä kahden kokin pari hankki ja valmisti aterian. Tarkoitus ei ollut mikään ”Arvostele mun illallinen” tai muu gourmetpyrkimys vaan ihan tavallista ruokaa. No arkiruokaa juhlallisempaa kuitenkin, muttei mitään ”kolme kortta lautasen reunalla” -väkerrystä.
Koska ruokailu on myöskin silmänruokaa, pyrin ottamaan kuvia sekä ruoan laitosta että valmiista kattauksista. Tässä kokoelma kuvia sekalaisessa järjestyksessä.
Vuohenjuustoa odottamassa seuraavaa askelta.
Terassin grillissä paahtuivat possunsisäfilepihvit. Kesän grillikausi täten avattu.
Uunilohi sai kuorrutteekseen vuohenjuustot ja sen alle herkkusieniä, rucolaa, sipulia..
Uunissa paahdetut kasvikset.
Tänä pääsiäisenä emme valmistaneet pashaa, mutta rahkahedelmäsalaatti korvasi sen mainiosti ja oli kevyempää.
Tonnikalapaprikalasagne sai uunissa rapeanherkullisen pinnan.
Keväinen raikas salaatti kaalia, paprikaa ja persiljaa.
Jäätelön kera rommilla ja Amaretto-liköörillä liekitetyt muscovadosokerissa paahdetut banaanit onnistuivat, kun alkoholin lämmitti hieman ennen liekitystä.
Talon isäntä – koiranleuka – pelasi varman päälle liekitysvaiheessa ;)
Tummasta suklaasta sulattamalla valmistettu makoisa herkku sai koristeekseen hennon pastellivärisiä linnunmunakaramellejä.
Terassigrillissä isännän kokeneessa käsittelyssä kaslerpihvit tirisivät saaden hienon savun maun ja rapeanmehukkaan pinnan.
Juustokuorrutteista perunaa ja sipulia hautui uunissa.
Kaslerpihvit ja paahdetut sipulilohkot valmiina parempiin suihin.
Lemon curd -marinointikastike antoi jännittävän sitruunaisen makuvivahteen raikkaaseen hedelmäsalaattiin.
Pääsiäismunista löytyneitä pikkuesineitä koottiin ruokaa sulatellessa.
Jokunen ehti sulattelemaan lokoisaan asentoon sohvalle.
Oli hyvä idea jakaa kokkivuorot, ja tottamaar ideaa jatketaan muinakin pitkinä viikonloppuina.